Tips en blogs

De “after-holiday dip”

Uiteraard wil jij je fijne vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden. Dit zijn doorgaans de voornemens die zo’n beetje na elke vakantie in je hoofd weer opspelen.

Uit een onderzoek van een grote vacaturesite is gebleken dat 60% van werkend Nederland met weemoed terugkijkt naar de vakantie en de terugkeer naar de werkvloer het liefst zo lang mogelijk uitstelt.

De reden waarom je vlak na je vakantie na een lange werkdag redelijk uitgeput thuiskomt heeft te maken met het feit dat de geluksstofjes in je hersenen uit balans zijn. Stofjes zoals bijvoorbeeld dopamine en endorfine worden aangemaakt in je lichaam en zorgen voor een fijn gevoel. Hoe hou je dit zo lang mogelijk vast en voorkom je de after-holiday dip?

Hieronder lees je 5 tips.

1. Laat de boel voor je vakantie goed achter en zorg eventueel voor een goede overdracht.
2. Reserveer in je agenda op de eerste dag na de vakantie wat tijd om op te kunnen starten en je mailbox door te kunnen gaan. Gun jezelf even deze opstarttijd.
3. Stel een van de mooiste vakantiefoto’s in als bureau achtergrond op je laptop of startscherm op je telefoon. Zo kun je kort weer even nagenieten.
4. Plan na je vakantie weer iets leuks voor in de toekomst, dit hoeft niet iets groots te zijn, maar iets leuks om naar uit te kijken.
5. Laat tijdens je vakantie een VA (virtual assistant) de grote lijnen waarnemen, dan heb je na je vakantie geen ontplofte mailbox en hebben je klanten tijdens jouw afwezigheid netjes antwoord gehad op hun vragen of issues.

Vanaf 4 september ga ik ook weer aan de slag. Mijn bureaublad heeft inmiddels als achtergrond een mooie foto vanuit Spanje. Morgen ga ik aan de slag met de planning voor de aankomende weken.
En……er staat een leuk uitje met vrienden in de planning. Ik hou het fijne gevoel dus nog even vast. 😉

Groetjes Fiona (FIP-Support)

Fiona Lijsenaar

31 augustus 2023, FIP-Support

De kracht van de stilte.

Deze zin werd uitgesproken tijdens een training die ik in het verleden mocht volgen. En hij is blijven hangen….

Ik was destijds werkzaam in de commerciële wereld, en in deze wereld moest er altijd veel gepraat worden. Vragen stellen, doorvragen, samenvatten (heb ik het goed begrepen) overtuigen, onderbouwen en ga zo maar door.

Totdat mij tijdens rollenspellen duidelijk werd gemaakt hoe krachtig juist de stilte is.
Het geeft jou of je gesprekspartner namelijk de ruimte tot nadenken, maar uiteindelijk gaat de stilte veel verder dan dat.

Door de altijd aanwezige prikkels en to do lijstjes in je dagelijkse leven is het soms lastig om naar jezelf te luisteren en echt even helemaal stil te zijn.

Op dit moment geniet ik van mijn vakantie in Spanje. En ondanks het feit dat ik in fijn gezelschap verkeer en we met vrienden konden afspreken (waar ik echt van kan genieten) zoek ik toch soms de stilte op. Een moment helemaal voor mij alleen.

In de vroege ochtend bezoek ik een fijn baaitje. Op een paar Spaanse families na is het er nog heerlijk rustig. Ik geniet van het geluid van de zee en de stilte…… en ben alleen met mijn gedachten…….even afstemmen met mezelf.

Op dit soort momenten ploppen de mooiste ideeën op en krijg ik ruimte voor inzichten. Heerlijk!
Laat die golven maar lekker hun ding doen,
ik geniet van stil zijn. Gelukkig heb ik altijd een pen en een klein boekje in mijn tas om wat ideeën op papier te zetten. Ik krabbel het snel van me af, en m’n hoofd is weer leeg.

Ben jij ook wel eens in stilte, en wat brengt het je? Wil je dit met me delen?

Fiona Lijsenaar

16 augustus 2023, FIP-Support

Springplank vs hangmat

Elk moment uit je verleden heeft je gevormd tot wie je nu bent en hoe je in het leven staat. De kunst is om niet vast te blijven zitten in oude gewoontes, mislukkingen of teleurstellingen.

Gebruik in plaats daarvan je verleden (en dus je ervaring) als een springplank om vooruit te gaan naar nieuwe kansen en successen.
Soms zijn nieuwe wegen erg spannend en lopen ze niet altijd even succesvol af.
Maar wat de afloop van je poging ook is, je hebt er altijd iets van geleerd!

Daar krijg ik nou energie van. Het leren van nieuwe dingen, oefenen en prutsen met bijvoorbeeld nieuwe techniek. Kijken naar hoe zaken beter en efficiënter kunnen.

Inmiddels heb ik ook als VA behoorlijke stappen gemaakt in mijn ontwikkeling en ervaring. Dit was mij niet gelukt als ik in die hangmat was blijven hangen. In tegendeel!

Dus, waar wacht je nog op? Neem de sprong en maak van je verleden een lanceerplatform voor succes en (persoonlijke) groei!
Heel veel plezier met vallen, maar vooral met opstaan!

Fiona Lijsenaar

26 juli 2023, FIP-Support

Feest – FIP Support bestaat vandaag 2 jaar!

Met knikkende knieën stapte ik 1 oktober 2021 binnen bij de Kamer van Koophandel om FIP-Support in te schrijven. Super spannend, maar nog altijd blij dat ik destijds die knikkende knieën de baas ben gebleven en vol zelfvertrouwen, met mijn paspoort in de hand, doorliep naar de balie waar ik een afspraak had. Dit was mijn eerste stap naar vrijheid!

Zoals de meeste van jullie weten vind ik een avondje Casino superleuk, maar als het om mijn werk en inkomen gaat speel ik liever op safe. En juist daar was ik al snel een ervaring rijker……Een ondernemer speelt namelijk nooit op safe!

Mijn thuisfront en directe omgeving hadden er alle vertrouwen in dat ik het zelfstandig ondernemerschap tot een succes ging maken. Om mijn bedrijf een zo groot mogelijke kans van slagen te geven had ik inmiddels een opleiding gevolgd tot VA, en een traject gedaan met gelijkgestemden om de kunst van het ondernemen onder de knie te krijgen.

En wat heb ik de afgelopen twee jaar mooie en verschillende dingen mogen doen.

Maar ik zou niet eerlijk zijn als ik zeg dat alles van een leien dakje is gegaan, want dat is namelijk niet zo. Nee leren zeggen en blijven luisteren naar mijn gevoel, dat zijn de twee pijlers die ik in de toekomst vast wil houden.

Voor nu ga ik genieten van wat is geweest en kijk ik uit naar wat er komen gaat.

 

Fiona Lijsenaar

1 oktober 2023, FIP-Support

 

“Op Weg naar Ondernemers Succes: Samen Sterker!”
 
Na een welverdiende vakantie afgelopen zomer realiseerden we ons iets belangrijks. Onze voornemens waren toch helder?

We zouden niet langer alle ballen zelf in de lucht houden, maar slimmer te werk gaan. We wilden meer tijd voor onze eigen werkzaamheden en meer vrije tijd over houden. Toch, twee maanden later, lijken die inzichten verder weg dan ooit.
We zitten in onze oude patroon en lijken de kunst van het jongleren niet verleerd. Alle ballen houden we wederom zelf hoog.
Maar laten we samen even stilstaan bij deze gedachte: als ondernemer wil je toch groeien, bloeien en echt succesvol zijn?

De sleutel tot die groei ligt in het herzien van je aanpak. Als je jezelf afvraagt hoe je tijd, energie en efficiëntie kunt besparen, dan heb ik het antwoord voor je.

In mijn rol als virtual assistant ben ik er om jou te ontzorgen. Samen kunnen we een slimmere aanpak vinden voor jouw administratie, klantcontacten, sales activiteiten en andere organisatorische werkzaamheden. Laten we die vakantie vibes omzetten in een blijvende actie, en die goede voornemens niet zomaar laten vervagen, maar ze daadwerkelijk omzetten in groei en succes.

Sta jij open voor verandering? Stuur me dan een berichtje om samen (digitaal) een kop koffie of thee te drinken. We kijken dan naar hoe we jouw ondernemersdroom kunnen realiseren.

Fiona Lijsenaar

1 november 2023, FIP-Support

 

Wat is jouw droom?

Sinds een paar jaar ligt er op mijn nachtkastje een dromenboek. Ik droom geregeld en vaak kan ik me de volgende ochtend de strekking nog goed herinneren.

Toen ik daar tijdens een kop thee met een vriendin over sprak had ik bij haar het zaadje geplant voor een leuk cadeau. En zo kreeg ik het dromenboek in mijn bezit. In de ochtenduren zoek ik regelmatig de betekenis op van mijn droom. Dit geeft me mooie inzichten. Soms krijg ik ook wel eens een belletje van diezelfde vriendin. De vraag die ze stelt is dan of ik wil kijken wat ze heeft gedroomd.

Afgelopen zomer kwam het boek van Eva Jinek met de passende titel “Droom groot” op mijn pad.
Prachtige inspirerende verhalen van bekende en minder bekende vrouwen die allemaal één ding gemeen hebben. Hun doorzettingsvermogen, het altijd blijven dromen (ondanks tegenslagen) en hun kracht heeft ze gebracht tot wie ze zijn en waar ze nu staan.

In deze bijzondere tijd met oorlog, natuurgeweld, verkiezingen en bijbehorende debatten word je min of meer gedwongen om weer eens goed over zaken na te denken.

Als jij het voor het zeggen hebt, hoe zou het er dan allemaal uit zien?
Best een lastige en intieme vraag om aan iemand te stellen.

Maar toch doe ik het…… Wat is jouw droom??

Fiona Lijsenaar

22 november 2023, FIP-Support

 

“Ik stop ermee!”

In december kijken we altijd even terug naar hoe het afgelopen jaar is gegaan en naar wat er in december allemaal nog “moet”. Ook kijk je als ondernemer graag vooruit.

Hoe vlieg ik het volgend jaar aan? Blijf ik zelf alle ballen hoog houden, of stop je daarmee? Is het dan nu tijd echt voor een nieuwe frisse start?
Gooi jij vanaf 2024 het roer om, en ga je meer tijd creëren voor wat er echt toe doet?

Laat mij je helpen om te breken met het oude en ruimte te creëren voor het nieuwe! In mijn rol als Virtual Professional begrijp ik als geen ander hoe overweldigend het ondernemerschap kan zijn. Maar stel je toch eens voor dat je in 2024 kunt beginnen met een schone lei. Dat klinkt je vast als muziek in de oren.

Jij kunt weer de volledige focus hebben op jouw passie en core business terwijl ik achter de schermen zorg draag voor je back office, klantcontacten en alle andere taken die tot nu toe jouw zakelijke groei in de weg hebben gestaan. Dus….. zeg jij nu “ik stop ermee”?!

Wat levert het je op?
* Tijd voor groei: Gun jezelf de vrijheid om te groeien en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.
* Expertise: Profiteer van mijn vaardigheden zodat jij je kunt gaan richten op waar jij goed in bent.
* Kostenbesparing: Uitbesteden kan kosten efficiënt zijn. Je betaalt alleen voor de diensten die je nodig hebt zonder alle extra personeelskosten.
* Balans: Vind weer die balans tussen werk en privé.

Ben jij die ondernemer die zich hierin herkent, of ken jij iemand die dit bericht moet lezen? Neem dan contact met me op, of deel deze post.

Laten we samen bouwen aan jouw succesverhaal van 2024. Ik hoor je graag.

Fiona Lijsenaar

11 december 2023, FIP-Support

 

“Krijgen jouw klanten de aandacht die ze verdienen?”

Als gedreven ondernemer weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om je prospect of klanten te overtuigen en te bedienen. Het ombuigen van de vraag, jouw aanbod en eventuele tegenargumenten, naar het doen van een passend voorstel is voor jou gesneden koek. Dat is super toch?

Maar wat gebeurt er nadat de deal is gesloten, of nadat jouw dienst/product is geleverd? Merk je dat het contact met jouw bedrijf hierna stilvalt? Dan is het tijd om verder te lezen.

Stel je eens voor: een paar weken na de aankoop ontvangt jouw klant een vriendelijk telefoontje. Geen verkooppraatjes, maar gewoon interesse in hun ervaringen en eventuele wensen.
Onderzoek toont aan dat mond-tot-mondreclame de krachtigste vorm van marketing is. Je klanten vertellen namelijk niet alleen over jouw product of dienst, maar ook over de persoonlijke aandacht die ze achteraf hebben gekregen.

Dit soort positieve ervaringen leiden vaak tot nieuwe kansen.

Maar je denkt misschien: moet ik dan al mijn klanten gaan bellen? Gelukkig niet! Ik heb me gespecialiseerd in (after)sales en heb al meerdere ondernemers geholpen met het verstevigen van hun klantrelaties.

Benieuwd naar mijn aanpak of wil je telefonisch kennismaken om te ontdekken wie jouw klanten straks aan de lijn krijgen?
Stuur me dan een bericht of bel: 06-13354648

Enthousiaste groet,
Fiona Lijsenaar

Fiona Lijsenaar

20 maart 2024, FIP-Support