Creëer een fijne werkplek…
 
Op social media zie ik momenteel veel collega-ondernemers die lekker bezig zijn met het inrichten of opknappen van hun (thuis)werkplek. Vorig jaar heb ik dit zelf ook mogen doen en heb ik nadien toch nog wel wat dingetjes aangepast. In de praktijk blijken eerdere ideeën niet altijd even handig als van tevoren bedacht. Ben jij momenteel ook bezig, dan zie je hier een paar fijne tips.
 
✅ Verlichting
Een van de meest belangrijke dingen op een werkplek is goede verlichting. Als ik je een advies mag geven dan zou ik kiezen voor een daglichtlamp. Zelf heb ik gekozen voor een daglicht plafondlamp met een dimmer. De sterkte, koelte of warme kan ik instellen naar de hoeveelheid van het natuurlijke licht.
 
✅Zit comfort
Je bureau is een plek waar je veel tijd zult doorbrengen. Je kunt er maar beter voor zorgen dat je goed en verantwoord zit. Zorg er in ieder geval voor dat je stoel, beeldschermen en bureau op de juiste hoogte zijn ingesteld. Een simpele Google opdracht geeft je voldoende info waar je op moet letten. (Kijk bijvoorbeeld maar eens op ergonomiespecialist.nl)
 
✅Zorg voor structuur, rust en overzicht
Ik heb het al meerdere keren gehad over structuur en overzicht in je werk, maar dit is op je kantoor minstens zo belangrijk. Met een opgeruimd bureau (clean desk policy) en juiste (digitale) mappenstructuur werk je veel efficiënter en heb je betere focus waar je mee bezig bent.
 
✅Fijne looks
Last but not least ……. the looks. Een fijne plek met bijvoorbeeld een mooie plant of een heerlijke geurkaars maken het werken nog aangenamer. Een mooie kleur op de muur geeft je kantoor ook een hele andere sfeer. Ik krijg veel vragen over de kleur die ik heb gebruik op de muur van mijn kantoor. Dus bij deze: De kleur op mijn muur is “leemgroen” van Karwei.
 
Als Virtueel assistent (VA) heb ik thuis een fijne werkplek ingericht waar ik op een praktische manier kan samen werken met mijn klanten. Dit is een van de voordelen van het samenwerken met een VA…. je hoeft namelijk voor mij geen werkplek in te richten……😉